2017. godina >>>  

Berlin - studijsko putovanje Alumnista Političke akademije ZHDZ-a


Berlin

Od 27.03. do 31.03.2017.


BERLIN, 27. – 31. ožujka – 11 mladih političara boravilo je u Berlinu u organizaciji Zaklade Konrad Adenauer, uz podršku Zaklade hrvatskog državnog zavjeta, s ciljem dodatnog upoznavanja njemačkog političkog sustava i razmjene iskustava s njemačkim kolegama, mladim političarima od kojih je velik broj zastupnika u Bundestagu.
 
Radilo se o delegaciji sastavljenoj od hrvatskih i slovenskih članova. Članovi hrvatske delegacije, Željka Josić, Ljubica Maksimčuk, Nikola Mažar, Zlatko Pavičić, Marin Piletić, Blanka Poljak Franjković, Ivan Radić, Karla Ressler i Marija Vrhovski, alumnisiti su Političke akademije ZHDZ-a. Ovim studijskim putovanjem nastavljaju se produbljivati hrvatsko – njemački politički odnosi u okviru Europske pučke stranke.
 
Između ostaloga, članovi delegacije upoznali su se s privatizacijskim modelom velikih njemačkih državnih poduzeća, radom Njemačko-hrvatske skupine u Njemačkom parlamentu, procesom objavljivanja dokumentacije Državne službe sigurnosti nekadašnje Njemačke Demokratske Republike, a predstavljeni su i pojedini instrumentirada s mladima u politici.
 
 

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.