2017. godina >>>  

Konferencija "Reuniting Europe", Dubrovnik


Dubrovnik

Od 27.04. do 30.04.2017.


Konferencija pod nazivom “Reuniting Europe” održana je u organizaciji Zaklade hrvatskog državnog zavjeta, Zaklade Konrad Adenauer i Centra za europske studije "Wilfried Martens" u Dubrovniku, od 27. do 30. travnja 2017.

Na Konferenciji se okupilo više od 250 mladih iz cijele Europe, koji su kroz trodnevni program putem brojnih rasprava, debata i radionica razmijenili mišljenja i stavove o trenutačnoj političkoj situaciji u Europi. Mladi sudionici su se kroz cijeli događaj usredotočili na razvoj novih startegija za rješavanje krize u Europi na području ekonomije, inovacija i znanosti, diplomacije te regionalnog razvoja.
U tijeku cijelokupnog događanja rasprave su se odvijale pod vodstvom uglednih hrvatskih i svjetskih stručnjaka na različitim lokacijama u Dubrovniku.
U radioničkom dijelu sudionici su kreirali prijedloge politika za mlade, a u razmjeni mišljenja o Europskoj javnoj diplomacij, razvoju međunarodnih odnosa i izgradnji partnerstava sudjelovala je zastupnica u Europskom parlamentu, voditeljica hrvatske EPP delegacije i potpredsjednica Odbora za vanjske poslove Europskog parlamenta, Dubravka Šuica, kanadski veleposlanik u Hrvatskoj, Daniel Maksymiuk i veleposlanica Bosne i Hercegovine pri Europskoj uniji, Lidija Topić.
Na okruglom stolu o povezivanju Europe: investicijama, inovacijama i budućnosti sudjelovali su Davor Tremac, direktor Ubera za jugoistočnu Europu i Saša Cvetojević, osnivač Zagrebačkog inkubatora poduzetništva.
Župan dubrovačko-neretvarnski, Nikola Dobroslavić, saborski zastupnik Mato Franković i državni tajnik u Ministarstvu rada i mirovinskogsustava, Marko Pavić predstavili su mjere za zapošljavanje mladih na lokalnoj, područnoj (regionalnoj) i nacionalnoj razini te mogućnosti za mlade u Europskoj uniji.

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.