2017. godina >>>  

Započela predavanja 11. generacije polaznika Političke akademije Zaklade hrvatskog državnog zavjeta


Zagreb

02.09.2017.


Uvodnim obraćanjem Srećka Prusine, ravnatelja Zaklade hrvatskog državnog zavjeta, započela su predavanja 11. generacije polaznica i polaznika Političke akademije. Prusina je u svom uvodnom obraćanju naglasak stavio na etičnost i vrijednosti u politici pri čemu je naveo važnost političkog obrazovanja. Kako je naveo Prusina, do sada je program Političke akademije uspješno završilo više od 400 polaznika iz cijele Hrvatske, a mnogi od njih zauzimaju političke funkcije, od lokalne pa sve do nacionalne i europske razine.
 
Polaznicima se obratio i dr. Michael Lange, voditelj Zaklade Konrad Adenauer za Hrvatsku, zaklade koja je partner Zakladi hrvatskog državnog zavjeta već 15 godina. Lange je naglasio važnost cjeloživotnog političkog obrazovanja i ulogu političkih zaklada.
 
Polaznike su pozdravili i alumnisti bivših generacija Političke akademije, a u njihovo su se ime obratili Karlo Ressler, savjetnik Predsjednika Vlade Republike Hrvatske i Sanja Putica, zastupnica u Hrvatskom saboru.
 
Predstavnici alumnista Političke akademije ovom prilikom održali su, također, sastanak povodom skorašnjeg održavanja skupa svih alumnista Političke akademije, koji će se održati 27. – 29. listopada 2017. 
 
 

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.