2017. godina >>>  

Konferencija "Strukovno obrazovanje u cjelovitoj kurikularnoj reformi"


Zagreb

05.09.2017.


U Zagrebu je održana konferencija pod nazivom: Strukovno obrazovanje i cjelovita kurikularna reforma u organizaciji Zaklade hrvatskog državnog zavjeta, Zaklade Konrad Adenauer i Hrvatske gospodarske komore.
 
Konferenciju je otvorio Andrej Plenković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske, a u uvodnom su dijelu govorili Marko Pavić, ministar rada i mirovinskog sustava i Vlado Prskalo, pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja.
 
O samoj kurikularnoj reformi, s naglaskom na srednje obrazovanje govorila je prof. dr. sc. Dijana Vican, predsjednica Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije znanosti, obrazovanja i tehnologije i rektorica Sveučilišta u Zadru.
 
O njemačkim iskustvima dualnog srednjeg obrazovanja govorio je prof. dr. sc. Wolfang Schuster, predsjednik Europske zaklade za obrazovanje i predsjednik Zaklade Deutsche Telekoma.
 
Na panelu pod nazivom „Kakvo strukovno obrazovanje želimo?“ bilo je riječi o ciljevima hrvatskog strukovnog obrazovanja, novostima koje nam je donijela EU, centrima kompetencija, ulozi lokalne samouprave i posljedicama na demografiju i nacionalno gospodarstvo.
 
Panelisti su bili Daniela Buntak, voditeljica Odjela za edukacije i stručno usavršavanje u Njemačko – hrvatskoj industrijskoj i trgovinskoj komori, dr. sc. Jasminka Buljan Culej, voditeljica ekspertne radne skupine za provedbu cjelovite kurikularne reforme, Mirela Lekić, šefica Odjela za obrazovanje Hrvatske obrtničke komore, Božo Pavičin, savjetnik u Uredu predsjednika  Hrvatske gospodarske komore, Vlado Prskalo, pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, prof. dr. sc. Wolfang Schuster, predsjednik Europske zaklade za obrazovanje i predsjednik Zaklade Deutsche Telekoma te Tina Turk Lupieri, direktorica ljudskih potencijala Maistre.

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.