2017. godina >>>  

2. susret alumnista Političke akademije Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine, Međugorje


Međugorje

26.09.2017.


Politička akademija Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine u suradnji sa Zakladom Hanns Seidel i Zakladom hrvatskog državnog zavjeta organizirali su 2. susret alumnista Političke akademije Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine, 22.-23. listopada 2017. u Međugorju.

Prigodnim govorom 2. susret alumnista otvorili su mr.sc. Lidija Bradara, ravnateljica Političke akademije HDZ BIH, Aleksandra Markić Boban, ravnateljica ureda Zaklade Hanns Seidel u Zagrebu te Srećko Prusina, ravnatelj Zakladne uprave Zaklade hrvatskog državnog zavjeta.

Prvoga dana Susreta alumnista polaznike su pobliže upoznali s Izmjenama izbornog zakona Bosne i Hercegovine Bojana Krišto, zamjenica Predsjednika HDZ-a BiH i predsjednica Zastupničkog doma PS BiH te Bariša Čolak, predsjedatelj Doma naroda PA BiH. Predavanje na temu izborne matematike održao je dr.sc. Goran Kraljević sa Sveučilišta u Mostaru.

Drugoga dana Susreta alumnista sudionicima su održali predavanja predavači s Intituta za politoliška istraživanja, o temi vezano za Ustavno-politološki algoritam hrvatskih zahtjeva za jednakopravnošću u BiH govorio je Ivan Vukoja, o iskustvima i izazovim na putu načelnika, znanstvenika i političara govorio je Ivan Vukadin a temu demokratske konsolidacije, izborima i biračima u BiH sudionicima je približila Gordana Iličić. Pozdravnim govorima nazočnima se obratio prof. dr. sc. Zoran Tomić, rektor Svučilišta u Mostaru.

Na 2. susretu alumnista PA HDZ-a BiH sudjelovali su, također, alumnisti Političke akademije Zaklade hrvatskog državnog zavjeta Luka Čirko, Ivana Jakovac, Filip Markanović, Ivan Matić, Marko Paić i Tihana Štimac.
 

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.