2017. godina >>>  

Skup gradonačelnika i župana "Lokana uprava 2017.-2021.", Tuheljske Toplice


Tuheljske Toplice

27.10.2017.


U Tuheljskim toplicama, 27. listopada 2017. održan je seminar za gradonačelnike i župane pod nazivom „Lokalna uprava 2017.-2021.“ u organizaciji Zaklade hrvatskog državnog zavjeta i Zaklade Konrad Adenauer s uredom u Zagrebu. Skup je okupio brojne čelnike lokalne uprave, gradonačelnike i župane iz redova Hrvatske demokratske zajednice te eminentne goste, ministre i državne tajnike koji su sudjelovali u programu. Program je osmišljen da se u 4. zanimljiva panela obrađuju raznolika pitanja i problematika te razmjenjuju iskustva i predlažu ključna rješenja za razvoj lokalne uprave u Republici Hrvatskoj.
Sudionike je uvodno pozdravio ravnatelj Zakladne uprave Zaklade hrvatskog državnog zavjeta, Srećko Prusina naglasivši da Hrvatska demokratska zajednica ima veliku odgovornost u vođenju države ne samo na lokalnom nivou: „Imamo priliku, ali i odgovornost učiniti i činiti dodatne napore na dobrobit Lijepe Naše te time i Hrvatske demokratske zajednice a gradonačelnicima iz Bosne i Hercegovine Prusina je uputio riječi da je ovo naša poruka potpore na putu u Europsku uniju.
Voditelj Ureda Zaklade Konrad Adenauer, Michael Lange, sudionicima se prigodno obratio s riječima nade da će ovaj seminar doprinijeti razvoju dobrog međusobnog razumijevanja što je prijeko potrebno  i poželjno u okviru jedinica lokalne uprave te da će uspješna politika lokalne uprave u budućnosti dovesti do boljeg i uspješnijeg života stanovnika Republike Hrvatske.
Otto Bernhard, član Uprave Zaklade Konrad Adenauer u Berlinu, istaknuo je da je lokalno poticanje gospodarstva u Saveznoj Republici Njemačkoj od velikog značaja jer svi građani imaju pravo na podjednak životni standard a svaka slabije razvijena regija u Europskoj uniji ima pravo na financijsku pomoć.
Među moderatorima na seminaru gradonačelnika i župana bio je Željko Turk, gradonačelnik Grada Zaprešića te predsjednik Udruge gradova Republike Hrvatske.
 
 

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.