2017. godina >>>  

POLITIČKA AKADEMIJA PLUS (2. generacija) - 4. modul, Plesmo, PP Lonjsko Polje


Plesmo, PP Lonjsko Polje

Od 24.11. do 26.11.2017.


Zaklada hrvatskog državnog zavjeta u suradnji sa Zakladom Konrad Adenauer održala je četvrti modul druge generacije polaznika projekta Političke akademije PLUS u Plesmu, PP Lonjsko Polje.

Prvoga dana seminara nazočne su uvodno pozdravili i upoznali s programom seminara Srećko Prusina, ravnatelj Zakladne uprave Zaklade hrvatskog državnog zavjeta i Michael Lange, voditelj ureda Zaklade Konrad Adenauer u Zagrebu koji je održao predavanje na temu analize izbornih rezultata u Saveznoj Republici Njemačkoj.
 
Drugoga dana u prvom dijelu seminara prof.dr. sc. Mladen Puškarić sa Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, polaznicima je prenio znanja iz područja međunarodnog prava i ekonomije konflikta. U drugom dijelu seminara koji se je bazirao na području ekonomije predavanje na temu ekonomije i globalizacije održao je prof. dr. sc. Mladen Vedriš s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu a temu vezano za uvođenje eura, prednostima i nedostacima obradio doc. dr. sc. Tomislav Ćorić, ministar zaštite okoliša i energetike Republike Hrvatske. Nakon predavanja uslijedila je panel diskusija s panelistima prof. dr. sc. Tomislavom Ćorićem, prof. dr. sc. Mladenom Vedrišem i prof. dr. sc. Mladenom Puškarićem. Panel diskusija potaknula je veliki interes i uključivanje u raspravu svih sudionika 4. modula s mnoštvom raznolikih i konstruktivnih pitanja vezano za aktualnu ekonomsku i političku situaciju u Republici Hrvatskoj te je predviđeni termin održavanja uvelike produljen.
 
Trećega dana seminara polaznicima seminara temu održivosti zdravstvenog sustava u Republici Hrvatskoj približio je doc. dr. sc. Mario Puljiz iz Kliničkog bolničkog centra Sestre Milosrdnice u Zagrebu i član Upravnog vijeća Kliničkog bolničkog centra Osijek.
Na temu mladih i politike sudionicima su se obratili Nikola Mažar, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, alumnist 2. generacije Političke akademije ZHDZ te Marin Piletić, gradonačelnik Grada Novske, alumnist 1. generacije Političke akademije ZHDZ. Nakon predavanja održana je panel diskusija na temu mladih u politici u kojoj su sudjelovali te prenijeli svoja dosadašnja iskustva u svom djelovanju u politici državni tajnik Mažar, gradonačelnik Piletić i Anita Valjak, alumnistica 2. generacije Političke akademije ZHDZ. 
 

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.