2017. godina >>>  

5. konferencija "Vrijednosti u politici i društvu", Zagreb


Zagreb

06.12.2017.


Zaklada hrvatskog državnog zavjeta i Zaklada Konrad Adenauer organizirale su, već tradicionalnu, 5. po redu Konferenciju pod nazivom"Vrijednosti u politici i društvu", 06. prosinca 2017. u Hotelu Westin u Zagrebu.

Nazočne su uvodno pozdravili i uputili riječi dobrodošlice Srećko Prusina, ravnatelj Zakladne uprave Zaklade hrvatskog državnog zavjeta i dr.sc. Michael Lange, voditelj ureda Zaklade Konrad Adenauer u Hrvatskoj.
U uvodnom govoru Prusina je naglasio da naročito važnim drži činjenicu što se na Konferenciji govori o vrijednostima, o temi koja nerijetko ostaje u drugom planu u današnjem svijetu u kojem se naglasak stavlja na ekonomske i populističke teme: "S pravom si možemo postaviti pitanje, baštini li danas Europska unija te vrijednosti? To je pitanje na koje svatko od nas, građana Europske unije, treba odgovoriti ponajprije sam sebi. Svjedoci smo, također, svojevrsnog poremećaja vrijednosti rastom populizma u Hrvatskoj i Europi. Protiv njega se možemo i trebamo boriti jedino temeljitošću, isticanjem pravde, pravednosti i vjerodostojnosti." te je istaknuo: "Mi, koji se na ovaj ili onaj način bavimo politikom, kao časnom djelatnošću, ne smijemo zaboraviti koje su naše kršćansko-demokratske vrijednosti. Posebnost kršćanstva je upravo u tome da uvijek traži dobro u svemu."
Prusina se je, također, u svom uvodnom govoru o vrijednostima prisjetio nedavno preminulog profesora, kolege i nadasve prijatelja, dr. sc. Dražena Glavaša koji je najviše podučavao upravo o vrijednostima u društvu i politici te je sudionike Konferencije pozvao da minutom šutnje odaju počast preminulom profesoru Glavašu.

Konferenciju o vrijednostima otvorio je Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskog sabora Republike Hrvatske i glavni tajnik Hrvatske demokratske zajednice te je nazočnima govorio o vrijednostima u politici i društvu u Republici Hrvatskoj.

O vrijednostima u politici i društvu u Republici Sloveniji govorio je bivši predsjednik Vlade Republike Slovenije i sadašnji predsjednk Slovenske demokratske stranke, Janez Janša.

 

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.