2019. godina >>>  

5. konferencija "Balkan Youth Forum", Priština, Kosovo


Priština, Kosovo

Od 11.05. do 14.05.2019.


Zaklada Konrad Adenuer (KAS) i Young European Federalist, Kosovo (JEF) organizirali su 11.-14. travnja 2019. 5. konferenciju "Balkan Youth Forum" u Prištini. Na konferenciji su sudjelovali sudionici iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Rumunjske, Bugarske, Grčke, Albanije i Kosova, stipendisti Zaklade Konrad Adenauer predstavnici političkih stranaka.

Na otvorenju konferencije, sudionicima su se obratili Johannes Rey, direktor KAS-a za Sjevernu Makedoniju i Kosovo, Leutrim Ahmeti, direktor JEF Kosova i Era Jashari, predsjednik KAS-ovog alumni kluba. Konferenciju su obilježila predavanja na temu rasprava o tranutnom stanju i mogućnosti stanja bilateralnih odnosa zemalja zapadnog Balkana, zapadnoeuropskih inicijativa za poboljšanje odnosa,
infrastrukture i trgovine u regiji, te potrebe za boljom suradnjom medija u formiranju dobrih dobrosusjedskih odnosa. Konferenciji je nazočio i glavni tajnik veleposlanstva Republike Hrvatske na Kosovu, Zlatko Vnučec, te Jan-Willem Vlasman, politički savjetnik Vijeća za međunarodne odnose u Europskom parlamentu i član Europske pučke stranke.

Na Konferenciji su sudjelovali alumnisti Političke akademije, Andrijana Pavletić, polaznica 9. generacije, Petar Ćurić, polaznik 11. generacije te Karlo Curiš, polaznik 12. generacije.

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.