2019. godina >>>  

Početak nastave 13. generacije polaznika Političke akademije ZHDZ, Zagreb


Zagreb

07.09.2019.


Uvodnim obraćanjem Srećka Prusine, ravnatelja Zakladne uprave Zaklade hrvatskog državnog zavjeta, započela su predavanja 13. generacije polaznica i polaznika Političke akademije. Ravnatelj Prusina je u svom uvodnom obraćanju naglasak stavio na etičnost i vrijednosti u politici pri čemu je naveo važnost političkog obrazovanja zaželjevši polaznicima uspješno pohađanje programa Političke akademije.
Do sada je kroz 12 generacija program Političke akademije uspješno završilo 506 polaznika iz cijele Hrvatske, a mnogi od njih obnašaju visoke političke dužnosti, od lokalne pa sve do nacionalne i europske razine.
Polaznicima se je, također, prigodnim riječima obratio voditelj Političke akademije i član Zakladne uprave Zaklade hrvatskog državnog zavjeta, Ivo Ivančić koji ih je detaljno upoznao s programom Političke akademije.
Voditelj Ureda Zaklade Konrad Adenauer za Hrvatsku i Sloveniju obratio se je polaznicima prigodnim riječima naglašavajući dugogodišnju izvrsnu suradnju obiju zaklada.

Polaznike su pozdravili i alumnisti bivših generacija Političke akademije, a u njihovo su se ime obratili Karlo Ressler, zastupnik u Europskom parlamentu i Marija Vrhovski, ravnateljica Ureda za opće poslove Hrvatskog Sabora i Vlade Republike Hrvatske.

Nakon uvodnog obraćanja predavanja su održali predavači Političke akademije dr.sc. Ivan Tanta, dr.sc. Zdravko Kedžo i dr.sc. Nikolina Borčić.


 

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.