2015. godina >>>  

PRUSINA I IVANČIĆ NA MUNICH ECONOMIC SUMMITU


München

22.05.2015.


MUENCHEN, 22. 5. – Ravnatelj Zaklade hrvatskog državnog zavjeta Srećko Prusina i Ivo Ivančić boravili su 21. i 22. svibnja na 14. Munich Economic Summitu kojeg tradicionalno organiziraju IFO institut i BMW Zaklada Herbert Quandt.

Tijekom summita Srećko Prusina i Ivo Ivančić održali su niz bilateralnih susreta s uglednicima iz svijeta politike, gospodarstva i medijskih kuća, između ostalih i sastanke s predsjednikom IFO instituta prof. dr. Hans-Werner Sinnom i predsjednikom Uprave BMW zaklade Michaelom Schaeferom.

Tradicionalno, domaćin podnevnog prijma prvog dana Summita bio je gradonačelnik Muenchena Dieter Reiter, dok je domaćin večernjeg prijma bila zamjenica predsjednika Vlade i ministrica gospodarstva i medija Bavarske Ilse Aigner.

Glavne teme summita bile su konkurentnost i inovacije, a naročito položaj Europe u globaliziranom svijetu. Među uglednim predavačima posebno se ističu predsjednik Vlade Francuske Republike Manuel Valls, potpredsjednik Europske komisije i povjerenik ze euro Valdis Dombrovskis i europski povjerenik za digitalnu ekonomiju Guenther Oettinger.

Zaklada hrvatskog državnog zavjeta i IFO izvode znanstveno-istraživački projekt plana reformi za podizanje konkurentnosti i poticanje zapošljavanja u Hrvatskoj. Ovaj događaj dodatno je produbio partnerske odnose na najvišoj razini.

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.