2016. godina >>>  

SASTANAK DORIS PACK – SREĆKO PRUSINA


INTENZIVIRANJE SURADNJE INSTITUTA ROBERT SCHUMAN I ZHDZ-a


Zagreb

16.03.2016.


U sjedištu Zaklade hrvatskog državnog zavjeta, Srećko Prusina, ravnatelj, primio je Dr. h. c. Doris Pack, predsjednicu Instituta Robert Schuman, političke zaklade Europske pučke stranke. Dvoje čelnika političkih zaklada dogovorili su intenziviranje suradnje, i to primarno na provođenju zajedničkih projekata iz područja cjeloživotnog obrazovanja. Schumanov institut i ZHDZ zajedno će nastupati i na međunarodnim projektima, jačajući time svoju prisutnost u Hrvatskoj i drugim zemljama. Uz Srećka Prusinu, sastanku je nazočio i Ivo Ivančić, savjetnik ravnatelja ZHDZ-a.

Institut Robert Schuman nosi ime po jednom od „otaca Europe“, a odnedavno mu je na čelu jedna od najuglednijih dama europske politike, Doris Pack. Dugogodišnja europarlamentarka danas je, pored funkcije u Institutu Robert Schuman, predsjednica Zajednice žena Europske pučke stranke i članica njezinog Predsjedništva. Obnaša i mnoge druge počasne vodeće funkcije. Velika je prijateljica Hrvatske i Srećka Prusine osobno, stoga je na novoj funkciji za prvi sastanak odabrala upravo susret s ravnateljem Zaklade.

Po završetku sastanka Srećko Prusina je izjavio: „Ovaj sastanak držim iznimno važnim. Dogovorili smo suradnju i sljedeće korake. Raduje me i počašćen sam što je gospođa Pack za svoj prvi sastanak odabrala upravo Zakladu i mene osobno. To doživljavam kao veliko priznanje i obvezu. Dogovorili smo zajedničke projekte i nastup na međunarodnoj sceni“. – završio je Prusina.

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.