2021. godina >>>  

2. modul projekta "Politička akademija PLUS", Dubrovnik


Dubrovnik

Od 27.08. do 30.08.2021.


Zaklada hrvatskog državnog zavjeta u suradnji sa Zakladom Konrad Adenauer održala je 2. modul treće generacije polaznika projekta "Politička akademija PLUS", 27.-30. kolovoza 2021. u Dubrovniku.
Polaznike projekta uvodno je pozdravio te upoznao s programom seminara Srećko Prusina, ravnatelj Zakladne uprave Zaklade hrvatskog državnog zavjeta.

Drugoga dana seminara u jutarnjem dijelu programa predavanja su održali prof. dr. sc. Mladen Puškarić, sa Fakulteta hrvatskih studija u Zagrebu na temu "Međunarodne organizacije: političko pravni okvir, struktura, sastavnice i  funkcije" i Zdeslav Perković iz Službe za protokol Hrvatskog sabora na teme "Osnove političkog protokola" i "Diplomacija i diplomatske vještine". Prije početka jutarnjih predavanja polaznike je posjetio gradonačelnik Grada Dubrovnika, Mato Franković. Tom prigodom gradonačelnik Franković pozdravio je sve nazočne te ih upoznao s izazovima s kojima su se susretali u pandemijskoj krizi izazvanoj COVID-om 19 te pohvalio Vladu Republike Hrvatske koja se je pokazala odgovornom i učinkovitom. Svim polaznicima je poželio ugodan nastavak edukacije. U poslijepodnevnom dijelu programa Zdeslav Perković sudionicima projekta održao je predavanje na temu "Diplomatski protokol i bonton". 

Trećega dana seminara u jutarnjem dijelu programa polaznicima seminara predavanja na teme "Suvremeni politički procesi: politički, ekonomski i kulturni aspekti globalizacije" te "Suvremeni politički procesi: tranzicija i demokratizacija postkomunističkih društava (izborni sustavi)" održao je izv. prof. dr. sc. Davor Pauković sa Sveučilišta u Dubrovniku. Predavanja i radionicu na temu političke komunikacije (politički govori i nastupi, uvjerljivo prezentiranje političkih sadržaja te javnom nastupu u elektroničkim medijima) održali su prof. dr. sc. Ivan Tanta i dr. sc. Zdravko Kedžo sa Svučilišta u Dubrovniku.

Četvrtoga dana seminara polaznici su posjetili Sveučilište u Dubrovniku, Odjel Komunikologije te radijski studio. Dr. sc. Zdravko Kedžo održao je vježbe javnog nastupa u elektroničkim medijima (radio i TV).
 
 

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.