2022. godina >>>  

Ljetna akademija, Otzenhausen


Otzenhausen, Njemačka

Od 18.08. do 29.08.2022.


Na Ljetnoj akademiji u organizaciji Zaklade Konrad Adenauer koja je održana u Otzenhausenu, Njemačka, 18.- 29. kolovoza 2022. na kojoj su sudjelovali stipendisti Zaklade Konrad Adenauer iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Kosova, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Albanije sudjelovao je i Pavao Škoko Gavranović, alumnist 12. generacije Političke akademije i polaznik 3. generacije projekta Politička akademija PLUS Zaklade hrvatskog državnog zavjeta.
 
U sklopu predavanja i seminara raspravljalo se o europskom putu susjednih zemalja te je istaknuto je kako je Hrvatska zadovoljila do sada najstrože kriterije za pristupanje Europskoj uniji i da svojim iskustvom može i želi pomoći susjednim zemljama te da je jedan od ključnih preduvjeta za članstvo u Europskoj uniji rješavanje bilateralnih pitanja i izgradnja dobrosusjedskih odnosa. 
 
Doris Pack je sa svojim iznimnim iskustvom predočila pregled i perspektivu zemlja u postupku pridruživanja u okviru njenog predavanja naglasivši da cilj pristupanja Europskoj uniji nije samo članstvo, već prihvaćanje europskih vrijednosti u društvima i izgradnja jakih institucija u državama koje joj želi pristupiti.
 
Ovo je samo jedan međunarodni događaj u nizu na kojem Zaklada hrvatskog državnog zavjeta sudjeluje sa svojim alumnistima Političke akademije.

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.