2015. godina >>>  

MEĐUNARODNA KONFERENCIJA - DEMOGRAFSKA POLITIKA – TEMELJ RAZVOJA EUROPSKE UNIJE I REPUBLIKE HRVATSKE


Zagreb

24.11.2015.


Danas je u Novinarskom domu, u Zagrebu održana međunarodna konferencija“ DEMOGRAFSKA POLITIKA-TEMELJ RAZVOJA EUROPSKE UNIJE I REPUBLIKE HRVATSKE.
Konferenciju je otvorio akademik Željko Reiner u ime predsjednika Hrvatske demokratske zajednice Tomislava Karamarka.
U ime organizatora, nazočne su pozdravili dr. Michael Lange, voditelj ureda Konrad Adenauer u Hrvatskoj i Srećko Prusina, ravnatelj Zaklade hrvatskog državnog zavjeta koji je pri tom naglasio da nije slučajno „da smo mi u Zakladi na sam vrh prioriteta našeg rada stavili upravo demografsku politiku, pitajući javnost još prije dvije godine koje bi pitanje moglo biti prioritetnije. Na sličan je način Hrvatska demokratska zajednica artikulirala i svoj program. Vjerujem da ćete se složiti samnom kako je ovo iznimno bitna tema. Poglavito u svjetlu recentnih sigurnosnih događanja.“

Prvi panel bavio se Demografskom obnovom, strateškim promišljanjima. Sudionici u njemu bili su recentni stručnjaci iz akademske zajednice i gospodarstva: prof. dr. sc. Anđelko Akrap s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, akademkinja Alica Wertheimer-Baletić, doc. dr. sc. Roko Mišetić s Hrvatskog katoličkog sveučilišta, dr. sc. Stjepan Šterc s Prirodoslovno matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, dr. sc. Stjepan Adanić, predsjednik Odbora za obitelj i mladež Hrvatske demokratske zajednice, Dubravko Štimac, predsjednik Uprave mirovinskog društva PBZ Croatia osiguranje.
Drugi panel bavio se Migracijskom politikom u Europskoj Uniji i Republici Hrvatskoj iz akademske zajednice i civilnog društva. Sudionici u njemu bili su prof. dr. sc. Ivo Rogić s Instituta „Ivo Pilar“, dr. Caroline Hornstein Tomić s Instituta „Ivo Pilar“ i Zaklade Znanje na djelu, prof. dr. sc. Tihomir Cipek s Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, dr. sc. Vice John Batarelo iz udruge Vigilare i dr. sc. Stjepan Šterc s Prirodoslovno matematičkog fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/video-medunarodna-konferencija-demografska-politika-temelj-razvoja-europske-unije

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.