2023. godina >>>  

Studijsko putovanje alumnija i polaznika projekta Politička akademija PLUS, Cadenabbia, Italija


Cadenabbia, Italija

Od 06.03. do 09.03.2023.


Zaklada hrvatskog državnog zavjeta i Zaklada Konrad Adenauer organizarale su Studijsko putovanje za polaznike 2. i 3. generacije Političke akademije PLUS, u Cadenabbiji.
Tom prigodom posjetili smo Padovu, Milano, Commo i Veronu.

U Milanu ih je ugostio konzul Republike Hrvatske za Republiku Italiju, gospodin Stjepan Ribić te im je približio teme funkcioniranja talijanske administracije i hrvatskog iseljeništva.
Polaznici navedenog projekta održali su u Cadenabbiji predavanja na različite teme.
Matej Brečić održao je predavanje na temu: " Europski pogled na migracijski izazov", Antonija Planinić i Domagoj Bačić predavali su na temu: "Uvođenje eura- izazovi inflacije i potpora malom i srednjem poduzetništvu".
Tomislav Milunović održao je predavanje na temu: "Prilagodba tržišta rada u kontekstu zelene i digitalne tranzicije", a Frane Viduka na temu: "Reforma hrvatskog pravosuđa", dok je Blaž Pezo predavao na temu: "Reforma hrvatskog izbornog sustava- Što bi to značilo za mainstream stranke".

Polaznici su s velikim interesom pratili i raspravljali o navedenim temama te razmijenili iskustva i ideje. Također, svima je bila velika čast boraviti u rezidenciji Konrad Adenauera, jednog od pokretača ujedinjenja Europe.

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.